Påske

Påskemat og alt på bloggen om Påske




Turmat

 -alt kan bli turmat, velg rett etter som hva du kan frakte, tilberede etc. en matboks med grønnsaker tar ikke mer blass enn brødet, potetgullet osv.
- Husk at du kan hermetisere supper og gryteretter å ha med egen hermetikk på hytta ;-)
- sjekk ut salte egg, perfekt for turer uten kokemuligheter eller fare for kræsja egg...

- Mange supper og gryteretter kan tilberedes i peisen, og ellers finner du enkle retter for enkelt utstyr
....HER finner du siden med enkel middagsmat og småretter...og alt om BBQ finner du  HER


Påskekaker













-bytt ut bunnen med den i oppskriften under eller bare nøtter...

-ikke så mye sukker her og toppen kan du selvfølgelig lage med påskeappelsiner.



Sjokoladefondant som kan lages med både mørk og hvit sjokolade
-litt sukker i oppskriften som ikke er nødvendig, bruker du hvit sjokolade er det mer enn nok sukker i den !!! Jeg har laget med 85% og uten sukker og det går helt fint til de som ikke er sukkeravhengige, bedre å servere bær og litt honning ved siden av....


- ikke alle kakene over er laget sunne, men de kan lages med utgangspunkt i oppskriftene over og flere finner du på bloggen på siden med glutenfrie oppskrifter, f.eks. kan du lage marsipan med malte mandler og honning-agavesirup...
- Hvis du bruker sukker er det noen ganger bedre med litt ekte sukker en falske sukkersmaker, men en god regel er uraffinert...


Småretter, tapas, pålegg...

Middag, hovedretter





-du kan surre alle typer steker og lår (lammelår) samt fisk


- hvis det er poteter etc som tilbehør bytt det ut med andre grønnsaker.
-mel i eventuelle sauser, dropp det og server sjy ;-)

Dessert og søtt

 



-kan du lage med surdeig og du får en sunnere utgave av pannekakene,
bruk mindre sukker og gjerne honning, surdeigspannekaker finner du HER

-her bestemmer du selv hvor mye sukker du bruker og hva slags sukker,
men det er klart det ikke blir dessert uten litt søtsmak ;-)

-samme regel for sukker reduser og bytt ut med f.eks. honning, bruk urter som rosmarin og stevia.

mel kan byttes ut med sunnere glutenfrie alternativer, men obs obs det er glutenet og ikke karbohydratene som blir borte, du kan  redusere mengden eller bytte helt ut med f.eks. creme fraiche eller havrefløte, smaken blir bare enda bedre.

-samme tips som over.


Menyer til Påske

 Eggende retter ;-)



mer egg...


Quiche er påske og kan lages i mange varianter som du ser over, samme regel som for clafotis, ikke bruk mel som tykner bruk mer egg og fløte eller fløteerstatning, litt tykningsmel som f.eks. arrowrot, eller potetmel tykner mer enn vanlig hvetemel og er glutenfritt. Ikke bry deg om om konsistensen blir løsere, smaken blir bedre ! i tilegg til at det blir sunnere.




- kan lages i former uten butterdeig, bestem fyll ettersom hva du tåler og har...





Sjokolade og smågodt

Påskepynt og gode ideer..




- helt glutenfritt og fri for karbs og alle andre usunne greier, 
så sant de ikke puttes i munnen ;-)

 God Påske :-)






Først litt historie og bakgrunn, man bør jo vite hvorfor vi feirer påske ;-)

Hvis man feirer da, vi nyter ihvertfall godt av noen fridager,
 og ikke minst litt utskeielser på kjøkkenet  :-)




Påsken er sammen med julen den mest sentrale av de kristne høytidene, og feires til minne om Jesu Kristi lidelse, død og oppstandelse. Forut for påsken markeres fastetiden og den stille uke, og etter påskesøndag kommer påsketiden, som varer fram til pinse.

Datoen varierer dermed innenfor perioden 22. mars - 25. april.

Skikken med påskeegg går tilbake til middelalderen,
den henger sammen med fasteskikker og med velsignelse av det kommende års grøde.

Skikken med å spise lam til påske stammer fra den jødiske feiringen.

HER kan du les om hva vi gjør i Frankrike i Påsken.

Informasjonen er funnet på Wikipedia, og du kan lese mer HER ,
og du finner omtrent det samme på Store norske leksikon HER.


.






Fant du det du lette etter ? 

Hvis ikke kan det hende at jeg ikke har blogget om det ,
eller at det er plassert på en annen side f.eks.er det mange grønnsaksretter (tilbehør) på sidene med kjøtt og fisk og mat fra andre land, mye frukt og bær på dessert og kaker sidene...
Gluten-, melke-, sukker-fritt er stort sett det meste på bloggen og er derfor spredt utover alle sidene, samt ett utvalg på egen side, osv.

Du kan derfor lete igjennom de andre sidene,
klikke på tag-ord eller søke i bloggen øverst på høyre side.


Lykke til med Matprosjektet ditt og Velkommen tilbake :-)

NB: hvis du fikk lyst til å si noe, har spørsmål, har testet e.l.
ikke nøl med å legge igjen kommentarer det er kos for meg og nyttig for dere ;-)

.

En enkel måte å følge bloggen på er å:

1) Har du google konto kan du bli følger på nettstedet mitt,
du melder deg på i feltet på høyre side:Følgere-medlemmer

2) like oss på Facebook : www.facebook.com/GodtogSunt
-alle nye innlegg blir satt opp der...

I tilegg blir jeg veldig glad og inspirert av alle nye følgere, G+, kommentarer og liker...


På forhånd takk ...






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

...til stor glede for bloggforfatteren :-)