30. juni 2014

Sushi - Makis

Ungdommen i huset bare elsker sushi,
dvs 2 av 3 :-)

Sushi er den japanske nasjonalretten som består av ris blandet med eddik og rå fisk,
sammen med forskjellige fyll.

Det finnes varianter med bare grønnsaker eller kjøtt som f.eks. kylling

Sushi kan lages på forskjellige metoder og får navn deretter,
når du lager ruller som igjen skjæres i skiver kalles de MAKI,
det finnes altså utallige måter å lage maki's.
Husk at fisken du bruker skal fryses ned før bruk,
helst i 5 døgn i mindre en -20 grader.



Slik er disse laget:

Makis 

Laks
Hvit fisk f.eks. torsk

Sushi ris m/ riseddik
(kokt langkornet ris som du blander med riseddik)

Nori
rød paprika
agurk
løk
avocado
washibichips
majones



For å enkelt kunne rulle maki'n sammen er det lurt å bruke en bambusmatte som du dekker med plastfolie, det er litt vanskelig til å begnne med, men øvelse gjør mester :-D

Legg ett noriark med den glatte siden ned og stripene i rulle retningen.
Legg på ett tynt lag med ris.
Deretter legger du på fyllet, 
vi lagde forskjellige noen med laks og noen med torsk.

Risen legges på nesten hele firkanten bortsett fra 4-5 cm på enden.
Fyllet legges i en stripe på midten av risen.

Istedetfor washibichips kan du blande litt washibikrydder i majones og ha på,
eller begge deler kan droppes.
Gjør som du har lyst til og bruk det du har.





Når fyllet er plassert skal makirullen rulles.
begynn på siden med ris og rull mens du klemmer rullen sammen,
med hjelp av bambusmatten.
Legg rullen tilside mens du lager resten.

Før servering skjæres rullene i 8 skiver og legges pent på fat.








Sushi kan serveres som et helt måltid, 
med mange forskjellige varianter og tilbehør.

Som aperitif eller tapas.

Perfekt til forrett hvis man ikke er sikker på at alle ønsker å spise ett helt måltid med sushi.









Som tilbehør er det vanlig å servere syltet ingefær,
disse spises imellom de forskjellige sushiene for å nøytralisere smaken.
Syltet ingefær lages med tynne skiver ingefær som er kokt og marinert i eddik-sukkerlake.
Mine ingefærskiver er melkesyregjæret, 
de var derfor ikke søte og smaken er som fersk ingefær.
Soyasaus serveres som dipp,
bland inn litt washibi ettersom hvor sterk du vil ha den.



Spises med fingrene eller spisepinner :-)



.

En enkel måte å følge bloggen på er å:
1) Har du google konto kan du bli følger på nettstedet mitt,
du melder deg på i feltet på høyre side:
Følgere-medlemmer
2) like oss på Facebook :
-alle nye innlegg blir satt opp der...
(men husk at du blir borte i newsfeeden hvis du ikke liker innleggene innimellom...)
I tilegg blir jeg veldig
 glad og inspirert 
av alle nye følgere, G+ og liker...
På forhånd takk og jeg liker og følger selvfølgelig tilbake ;-)



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

...til stor glede for bloggforfatteren :-)