20. mars 2013

Orangier - Appelsinkake a la Fraisier

Etter å ha laget en fantastisk god Fraisier,
fløy tankene i vill fart for å finne andre muligheter til en slik fantastisk kake,
 siden det eneste jeg hadde vær appelsiner og det er en krem i kaken som trenger litt friskt følge.

Voila resultatet ble en aldeles herlig og veldig stilig Orangier...


Hvorfor Orangier ? jo Fraisier betyr en jordbærplante og orangier er altså ett appelsintre ;-)

Jeg brukte rester av den franske sukkerbunnen: 'genoise' ,
og samme kremen som til Fraisier, du finner oppskriftene  HER.

Deretter brukte jeg selvfølgelig en appelsin.


Riv av det peneste på appelsinskallet
(dvs riv av alt, det du får til overs er fantastisk som c-vitamin i f.eks. en tekopp)

Stikk ut to like bunner med en form (som du også bruker for å bygge kaken)

Legg den ene bunnen i bunnen, av formen ;-)
Dynk med sitronsirup (se oppskriften til fraisier)

Plasser appelsinbiter langs kanten.

Ha krem langs kanten og litt i bunnen.
Litt appelsinskall.
Fyll med appelsinbiter.


Ha på krem så det blir jevnt.
Litt appelsinskall.

Legg den andre bunnen på toppen

Dynk med sitronsirup.
Sett kjølig en time.
Ta forsiktig av formen (lurt og varme den forsiktig rundt hele med en gassflamme)

Pynt med resten av kremen, appelsin skall og det du måtte ha for hånden.



Et Voila !







Nytes alene med en kaffekopp eller sammen med en du er glad i ;-)

...også har du selvølgelig muligheten til å lage flere og i den størrelsen du vil,
hvis du ikke har slike trekanter, ringer firkanter som man bruker til å forme kaken kan du kle en bolle i ønsket størrelse med plastfilm, følge hele prossedyren, og deretter hvelve skålen på ett fat.



1 kommentar:

  1. Det var en fin måte å bruke rester på, eler lage mindre kaker som passer til de som spiser alene.

    SvarSlett

...til stor glede for bloggforfatteren :-)