17. apr. 2014

Lammefricassé i Paleo-lavkarbo stil

Lam er Påskemat, 
lammebog-lår stekes helt, kotelettene passer til grilling...
...og resten passer til fårikål om høsten og fricassé om våren :-)



Kutt ut alle gamle oppskrifter med unødvendige karbohydrater,
 og prøv denne enkle men utrolig gode versjonen:

Lammefrikasse

6-8  personer

2 kg Lammesider e.l.
Timian, salt og pepper
2 kg Grønnsaker 
(f.eks.: asparges, brokkoli, purre, gulrot, sellerirot)
6-8 eggeplommer

Del lammekjøttet i passe biter og ha i en gryte, 
brun disse så litt av fettet smelter (kan droppes).
Ha på 1 liter kaldt vann og kok opp, skum av,
 ha i timian, salt og pepper etter ønske,
 og la småputre under lokk i 1 1/2 - 2 timer,
eller bruk en 'slowcoocker' for lengre koketid, men bruk kun 4 dl vann.



Vask og eventuelt skrell grønnsaker,
skjær i store biter og kok disse i en egen kjele,
(eller sammen med kjøttet på slutten av koketiden)

Hvis du bruker brokkoli som meg ha bukettene i de siste 5 minuttene,
så de ikke blir helt ihjelkokte.

Ta vare på grønnsakssaften.

Saus:
Sil av kjøttsaften,
kok den opp og ta kjelen av varmen før du rører inn eggeplommene,
rett før servering, ca 1 dl kraft per eggeplomme.
Smak til med salt og pepper,
men ikke ødlegg den gode naturlige lammesmaken ;-)

Serveres hver for seg eller alt på ett fat med sausen over.

-hvis du ikke har grønne grønnsaker må du gjerne strø litt persille-gressløk over,
grønt gjør godt nå som våren er her ;-)


Rester blir til superfrokost:
Varm opp restene med grønnsakskraften for en deilig suppe ;-)



Bon Appétit :-)


.

En enkel måte å følge bloggen på er å:
1) Har du google konto kan du bli følger på nettstedet mitt,
du melder deg på i feltet på høyre side:
Følgere-medlemmer
2) like oss på Facebook :
-alle nye innlegg blir satt opp der...
(men husk at du blir borte i newsfeeden hvis du ikke liker innleggene innimellom...)
I tilegg blir jeg veldig glad og inspirert av alle nye følgere, G+ og liker ;-)


.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

...til stor glede for bloggforfatteren :-)