30. jan. 2014

Raw Vårrull - Rouleau de Printemps - Springroll

 Vårrull kan være så mangt,
her i Frankrike skiller vi mellom Rouleau de printemps og Nems,
til tross for navnet er det den siste som ligner på de vi ser i Norge,
ihvertfall når jeg spiste på kinarestauranter på 90 tallet...

 Forskjellen her er at den ene er fritert-stekt og den andre ikke.


På bloggen finner dere allerede en stekt versjon med hvit fisk  HER
og en med laks HER.
En med kjøtt kommer i kveld og vil du ha dem vegetarisk,
er det bare å kutte ut kjøtt og fisk ;-)
(liker jo ikke fritering så det blir den sunnere varianten stekt i ovn)

I denne posten kommer den andre varianten Rouleau de Printemps - Vårrull - Springroll.
Vårruller hvor fyllet enten er stekt eller ikke...




Jeg har laget forskjellige varianter med grønnsaker,
derfor ikke noe steking på forhånd.
Vil du ha kjøtt eller fisk er det bare å bruke rester 
eller forsteke dem i litt sesamolje...


Rouleau de Printemps

Det er endiviesesong og min første salat blanding ble:

1 endivie skåret fint
1 gulrot raspet
10 cm purre i tynne ringer
litt kinesisk salat

I nummer to ble det .

1 gulrot raspet
1 bit betterave raspet
1 vårløk skåret i smått
5 ss melkesyret surkål

Det er fritt spillerom i valg av ingredienser,
alt du ville putte i en salat og alle typer kokt stekt kjøtt og fisk etc.

Skjær eller rasp alt i smått, bland godt, tilsett litt salt og pepper hvis ønskelig,
soyasaus, fskesaus, sesamolje et etter som du vil.

Jeg lager derimot en saus til istedetfor å smaksette selve salaten.

Bløtlegg ett og ett risflak (varmt vann går raskere...)

På ett rundt flak legger du en neve og på en trekantet 1 ss fyll...

Brett over, inn og trill...

settes kjølig til servering :-)



Strø over litt sesamfrø-chili-persille e.l. hvis du ønsker å pynte litt ;-)



Saus - Dressing

Per person

1 ss Soyasaus
1 ts Sesamolje
1 ts Fiskesaus
1 ts honning-agavesirup
1/ hvitløkbåt presset
1x1 cm ingefær raspet

Bland ingrediensene til dressingen og server i en skål.
La helst stå og trekke en time først ;-)





Bon Appétit :-)




En enkel måte å følge bloggen på er å:
1) Har du google konto kan du bli følger på nettstedet mitt,
du melder deg på i feltet på høyre side: 
Følgere-medlemmer 
2)   like oss på Facebook :
 -alle nye innlegg blir satt opp der...
(men husk at du blir borte i newsfeeden hvis du ikke liker innleggene innimellom...)
I tilegg blir jeg veldig glad og inspirert av alle nye følgere og liker ;-) 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

...til stor glede for bloggforfatteren :-)