31. mai 2013

Brennesle i rundstykker

Brennesle er sunt og det er ikke så dumt å lure inn litt i forskjellige retter,
hvorfor ikke i brøddeigen ;-)


Jeg lager ofte rundstykker istedetfor brøddeig,
men oppskriften som du finner HER er den samme.

Til 500 g mel/frø brukte jeg 1/2 tørket og malt brennesle,
 se HER for å lære mer om dette forhatte men utrolig sunne ugresset.










Lag brøddeig på vanlig måte,
bak ut rundstykker eller brød.
(500 g mel gir ca 12 rundstykker eller to små brød.
Stekes og serveres f.eks. til suppe, lunsj
-som vanlig brød :-)






2 kommentarer:

  1. Så spennende! :-) Dette må prøves! Men ble litt usikker på hvor mye du bruker av brenneslen? Du skriver :Til 500 g mel/frø brukte jeg 1/2 tørket og malt brennesle. Forsto 500 g, men ble litt usikker på 1/2 tørket.. :-) (måle enhet)?

    SvarSlett
    Svar
    1. hei :-)

      Det skjønner jeg godt, ser at en del oppskrifter fra bloggens begynnelse er mye mer unøyaktige, beklager dette....

      Det skal være 1/2 dl, men du kan godt bruke litt mer også, juster med væskemengde etter behov.

      Lykke til :-)

      Slett

...til stor glede for bloggforfatteren :-)