24. mai 2013

Fiolsirup og Fiolsukker

Det er morsomt å plukke friske blomster ute og så kunne bruke dem i naturen, 
er du så heldig å finne mange blomster, f.eks. av fioler kan du lage en fiolsirup. 
Hvis du ikke finner mange kan du krystalisere dem eller tørke de i sukker.

Les mer om Fioler HER



Fiolsirup.


Til ett lite glass sirup trenger du:

2 dl blomster
2 dl vann
200 g sukker

Vask  blomstene og hvis du ikke er lat så bruk bare kronbladene ;-)

Kok opp vannet med blomstene og la det stå og trekke i 24 timer.
Sil av vannet og kok opp med sukkeret, la koke i noen minutter og hell på rent sterilisert glass.




Kan brukes som sukker i mange desserter, kjeks og kaker.
Eller direkte på iskrem :-)

Fiolsukker


Fiolblomster
Sukker

Blomstene (rene og tørre) has i sukker, jo fler blomster jo mer smak.
La stå og tørke noen dager, rør rundt av og til.


Brukes som vanlig sukker, gjerne med blomstene.


Kan strøs på kaker og terter..
...kan kokes opp med litt vann for å lage sirup...

Kristaliserte blomster, se HER


Ut i skogen :-)






 Sirup av kløver og roser, kommer snart :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

...til stor glede for bloggforfatteren :-)