28. feb. 2013

Italiensk Pizza

Hos oss har Italiensk Pizza'n blitt utrolig populær, og storfavoritt hvis ungene har med venner hjem til middag.


 



Vi hadde t.o.m. Pizza på nyttårsaften ;-)

Jeg har derfor jobbet litt med hvordan man best kan få til at hver enkelt setter sammen sin pizza...

...skrive liste på forhånd med forskjellige type pizza, og hver enkelt velger sin favoritt...
...hver enkelt kommer frem og peker ut det de vil ha på...

Den beste måten ble denne:

Sett alle ingrediensene på spisebordet/benken og hver enkelt fyller sin tallerken med det de ønsker på Pizza'n. Ideelt for litt større Pizza kvelder, og hver enkelt har tid til å tenke på sitt valg og du får tallerkenen frem til der du steker, ikke noe rot, ingen feil, og tallerkenen er klar til å få nystekt pizza på seg...





Her er noen av tallerkenene som kom frem til stekeplassen, man ser jo godt hvor vanskelig det er å holde seg til tommelfingerregelen med bare 3-5 ingredienser...





Pass på å ha nok ingredienser, da mange er flinke til å småspise litt ;-)

Hva man velger å sette frem som valg av ingredienser, er ikke noe enkel avgjørelse...

For få ingredienser og noen får kanskje ikke det de liker best...

For mange ingredienser og det blir vanskelig å velge og man ender opp med for mange på en ...

Pizza deig

(til ca 16 små tynne pizzaer)

15 dl /900 gram mel
1 pk gjær fersk/tørr
1 ss salt
1 ss sukker
4,5 dl vann
1 dl olivenolje

I maskin:
Ha det våte (kaldt) i en kjøkkenmaskin og tilsett det tørre, elt deigen minst 10 minutter.

For hånd:
Ha det tørre i en bolle (eller på bordet) lag en grop i midten og hell i det våte, bland alt godt sammen og elt i 10 minutter.

Deigen skal være ganske tørr, hvis ikke tilsetter du mer mel.
Sett deigen kjølig (kjøleskap) til den skal brukes, minst en time men gjerne opptil fire dager, pass på å ha stor bolle med lokk, da den hever ganske mye.
Hvis du ikke skal bruke den (eller deler av den) i løpet av 4 dager kan den fryses ned.

Deigen deles i 16 biter, oppbevar i kjøleskapet de som skal brukes og pakk inn de andre hver for seg og legg i fryseren.

Pizzadeig-oppskriften fant jeg hos namnamnansen HER.

Forslag til fyll som gjøres klart på forhånd, og eventuelt settes på bordet i skåler, for hver enkelt og velge og vrake. Hvis man ikke er fler enn 4-6 kan alt legges i passe porsjoner på individuelle skåler, er man flere eller har mange valg kan det kreve utrolig mange skåler og veldig stort bord:

  Tomatsaus
nr 1: kok opp tomatsaus med hvitløk og basilikum.
nr 2: kok opp tomatsaus (7 dl) med 3 ss sukker og 3 ss eddik
Crème Fraîche
  blandet med friske urter, hvitløk og pepper
 
Kyllingfileter i strimler
Stekt kjøttdeig
Spekepølse
Kokt skinke
Bacon
Laks marinert i pesto
Hvit fisk marinert i soyasaus/sitron 
Blåskjell
Reker



Kokte poteter
Mais , løk
Champignon
Ananas
Paprika: rød og grønn
Squash 
Tomatskiver
Cherrytomater
Raclette ost
Roquefort ost
Chevre ost
Revet gulost
Parmesan ost
Olivenolje
Pepperkvern
Til å toppe den ferdigstekte pizzaen er en enkel Roqeutte salat herlig, og litt av creme fraichen med urter. Sitronbåter til sjømatpizzaen. Pepperkvern og olivenolje.

Som sagt er dette ett forslag til ingredienser, anbefaler og velge noen fra hver kategori som passer sammen, på grønnsaksdelen er det helt klart plass til mange flere forslag ;-)
En kommentar i feltet under for de som har gode forslag ;-)

Selve tilagninge blir slik: kjevle ut deigen som på forhånd er delt i passe store emner, ta ut pizza steinen eller jernplaten, jeg satte min på gassblussen for at den skulle holde seg varm og Pizza bunnen steker under mens vi legger på 'toppingen', først has på tomatsaus eller creme fraiche, deretter revet ost og så ønsket garnityr.





  Paprika gjør seg fint til å lage hjerter og ansikter...


Tips fra en Italiensk pizzakokk er å ha olivenolje over Pizza'en før steking ;-) 

Inn i ovnen i ca 3 minutter, det går veldig raskt, imellomtiden kjevler du litt på neste pizza.
 Pizzasteinen eller jernplata tas ut og settes på gassblussen (hvis du har, det er ikke veldig viktig) for at den ikke avkjøles (hvis du har integrert pizzastein i stekeovnen, følg bruksanvisningen)...


 ...ta av den ferdige pizzaen og begynn på neste.  









HER er ett annet Pizza-innlegg med forskjellige kjente pizza fyll varianter.





3 kommentarer:

  1. Ah, the food of kings!

    Cheers

    Stewart M - Melbourne

    SvarSlett
  2. I guess this is popular all our the world ;-)

    SvarSlett

...til stor glede for bloggforfatteren :-)