19. feb. 2017

Spezzatino

Italiensk mat er enkelt og fullt av smak, middelhavsmat hvor sol og olivenolje er alt du trenger ;-) Prøv denne enkle gryten en dag du har grytekjøtt, alle deler er lov.


Spezzatino

1 kg grytekjøtt
noen margben
400 g tomater/saus
2 hvitløkbåter
2 løk
500 g gulrot
500 g poteter
2 laurbarblad (+ til pynt)
salt og pepper

Hakk løk og hvitløk og stek i olivenolje på middels varme til den er blank, sett til side. Stek kjøtt i biter på ca 3-5 cm, ettersom hvor mørt kjøttet er, noen minutter i små porsjoner til alle bitene er så vidt brunet, strø på salt og pepper. Tilsett løken og surr sammen ett par minutter før du har i tomatsaus (eller hakkede tomater) og laurbærblad. La stå å putre på svak varme ett par timer før du har i skrelte poteter og gulrøtter delt i to. 30 minutter småkoking og gryten er klar for servering. Serveres på tallerken med en god sving olivenolje og ett laurbærblad til pynt.  Personlig hadde jeg likt ett dryss med persille.




oppskriften fant jeg her: http://www.lacuisineitalienne.fr/recette-italienne-spezzatino-de-boeuf/

I anledning oppskriftsutfordringen for matbloggerne som du kan lese om HER, du finner også lenker til alle de andre bidragene.


Smak av Italia :-)
.

En enkel måte å følge bloggen på er å:

1) på Instagram: #godtogsunt


2) like oss på Facebook :

3) Har du google konto kan du bli følger på nettstedet mitt,
du melder deg på i feltet på høyre side: Følgere-medlemmer


Iallefall blir jeg veldig  glad og inspirert 
av alle nye følgere, G+ og liker...

På forhånd takk og jeg liker og følger selvfølgelig tilbake ;-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

...til stor glede for bloggforfatteren :-)