15. feb. 2017

Biffstrimler på Italiensk

Når du vil servere biffen litt annerledes...



På fransk heter den Sauté de boeuf à l'italienne, men litt dumt med fransk navn på en italiensk rett i en norsk blogg, hehe, så da blir det helt enkelt:

Italienske Biffstrimler

4 personer

500g oksekjøtt (mørt stykke)
2 løk
200 g tomatsaus
40 g svisker (eller rosiner)
2 ss kapers
1 hvitløkbåt
2 ss pinjenøtter
basilikumblader
fett (spekk, ghee, kokos)
1 ts salt
1/2 ts pepper

Ta frem alle ingrediensene. Hakk løk, skjær kjøttet i terninger, svisker i mindre biter.
Sett på stekapanna med litt fett, på høy varme. Når den er varm bruner du kjøttbitene, lurt å brune det i to omganger for å unngå at varmen synker og kraften kommer ut. Legg de i en bolle etterhvert som de er brunet, ha på salt og pepper.
Slå ned varmen til middels og ha i hakket løk, hvis nødvendig tilsetter du mer fett. Når løken er god og blank tilsetter du tomatsaus, svisker, kapers, presset hvitløk. Varm opp og la putre ett par minutter før du tilsetter kjøttet rett før servering. Rist pinjekjernene ett par minutter i tørr panne.

Serveres med ett dryss basilikum og pinjekjerner, med f.eks. hjemmelaget potetmos/rotmos.




Potetmos til 4

400 g poteter
salt
1 dl fløte
1-2 eggeplommer
evnt. litt mozarella

Skrell potetene og kok de møre i saltet vann. Hell av vannet og mos potetene med fløten, varm opp og rør inn eggeplommene og osten rett før servering.

Til servering kan du f.eks. lage en ring av potetmosen og ha kjøttet i midten. Italiensk vin og du har en fantastisk middag i vente...




Oppskriften fant jeg her:
http://www.cuisineactuelle.fr/recettes/saute-de-boeuf-a-l-italienne-245572



Smaken av Italia :-)

Månedens utgave av matbloggernes oppskriftsutfordringen. Thomas Won Nyheim med Kokebloggen er vert for utfordringen og frister med tema: Smaken av Italia. Bare etter å ha lest startinnlegget hans, som du finner HER, er jeg Italia inspirert til hundre! I mitt bidrag:
Pizza Napolitana, finner du link til alle de andre matbloggene som bidrar i utfordringen.

Bidragene her på bloggen finner du her under arkivet til venstre : 2017, Februar... og mer kommer.


.

En enkel måte å følge bloggen på er å:

1) på Instagram: #godtogsunt


2) like oss på Facebook :

3) Har du google konto kan du bli følger på nettstedet mitt,
du melder deg på i feltet på høyre side: Følgere-medlemmer


Iallefall blir jeg veldig  glad og inspirert 
av alle nye følgere, G+ og liker...

På forhånd takk og jeg liker og følger selvfølgelig tilbake ;-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

...til stor glede for bloggforfatteren :-)