20. mai 2015

Beignets

på Fransk , på Norsk ???

Uansett er det veldig populært og veldig godt,
de søte variantene kan være som fylte smultringer eller fylte munker,
de salte som fylte lapper...



Igjen er det en av utskeielsene fra paleo eller lavkarbodietten,
det anbefales derfor å ikke overdrive,
når fordøyelsen ikke er vant med større mengder karbohydrater tar den det veldig tungt,
men litt fornuftig utskeielse er bare bra,
særlig hvis du er på en ketogen diett,
som vanlig Alt med måte !

For at det skal passere best mulig bruker jeg en surdeig,
du kan også la mel, gjær og vann stå å svelle over natten,
som om det var en surdeig.

Beignets Røre

1-2 ss Surdeig (evnt en tsk tørrgjær)
2 dl vann
2-3 dl mel

1/2 ts salt
4 egg
evnt litt vann

Rør surdeig (gjær), vann og mel sammen til en jevn tykk røre.
La stå over natten eller minst 8 timer i romtemperatur.

Rør inn salt og egg,
røren skal være tykk du kan evnt. ha i mer vann hvis nødvendig.

Da gjenstår det å velge fyll:
(løk, asparges, bladgrønt (rucula, spinat), bønner, brennesle, kål, frukt, bær, blømster)
Skjæres i små terninger, rives eller beholdes hele,
røres inn i røren eller dyppes ved hele ingredienser.

For å holde den så sunn som mulig steker jeg de i panne,
og bruker ghee eller kokosolje som tåler høy varme.

Varm olje og ha i skjer med røre til små lapper,
ca 5-7 cm i diameter som du ønsker
eller som på de nederste bildene bruk mindre fett og fyll hele panna ;-)

Stekes på begge sider,
når røren er stivnet på toppen snus de og brunes på side to,
du kan jo bare prøvesmake for å se om de er ferdigstekte ;-)

Pyntes på toppen med litt av innholdet,
er det den søte versjonen er det vanlig å strø sukker på,
jeg foretrekker dog honning :-)

med løkskudd, pepper og ailliaire
endive og rucula



...over til høyre:
asparges og tamier
...nederst fra venstre:
Purre og melkesyregjærede grønne bønner.



Spiselige blomster kan være syrin, svarthyll, løvetann, hestehov, fioler, roser, ringblomst, capusin og mange mange fler...  I fjor brukte jeg Akasia blomster fra akasiatreet og Svarthyll som du kan se i DETTE innlegget. Dog var det dårlig med bilder så det må testes om noen dager når Akasia treet springer ut i blomst :-)





Bon Appétit :-)

.


En enkel måte å følge bloggen på er å:
1) Har du google konto kan du bli følger på nettstedet mitt,
du melder deg på i feltet på høyre side:
Følgere-medlemmer
2) like oss på Facebook :
-alle nye innlegg blir satt opp der...
(men husk at du blir borte i newsfeeden hvis du ikke liker innleggene innimellom...)


I tilegg blir jeg veldig glad og inspirert 
av alle nye følgere, G+ og liker...
På forhånd takk og jeg liker og følger selvfølgelig tilbake ;-)



.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

...til stor glede for bloggforfatteren :-)