26. apr. 2015

ukemeny 18 - 2015

 Naturlig mat er enkelt, sunt og godt ;-)

Utskriftsvennelig versjon HER
-med lunsj, middag og handleliste...


Spis rent og naturlig :-)
dvs. å spise kun det du ser hva er!



Frokost

Frokosten dropper jeg eller jeg spiser opp
Middagsrester ....
Var middagen fet nok,
er det sjelden jeg er altfor sulten før lunsj.

Lunsj

-forslag for hver dag i den utskriftsvennelige utgaven :-)

Til Lunsj foreslår jeg  masse grønt, egg og fisk eller kjøtt.
Her blir det sardiner og fiskelever,
rike på omega 3 som er vanskelig å få nok av.


på torsdag i menyen...


Ukas lunsj-høydepunkt for meg  er fortsatt  Aspargesomelett
som du finner HER,
bruk grønnsaker som er i sesong ;-)




Som tidligere nevnt tar jeg en teskje linolje for å spe på med omega 3,
men med mye kjøtt blir det ekstra viktig å få i seg omega 3!
Bland med sitronsaft og den går ned hos de fleste ;-)



Jeg drikker Vannkefir før og til måltidene,

 og kombucha i mellom måltidene.







Til 'alle' måltidene spiser jeg melkesyret mat,
dette gir masse verdifulle vitaminer og mineraler,
som f.eks. K2.




Våren er her og det betyr at det er masse spiselige planter som stikker hodet opp :-)
-ikke glem hestehovbrenneslevassarve...





Middagene er raske men de begynner 'alltid' med en salat:
grønn enkel salat hvis det er mye til hovedrett og en mer komplett salat hvis det er lite :-)

Prøv gjerne DENNE Paleodressingen til :-)



Ukens meny:




Mandag:
Kylling eller kalkunlår er rask mat å servere,
la de steke i ovnen mens du damper Brokkoli og andre grønnsaker.







Tirsdag:
Fiskesuppe HER fra Provence men forenklet,
bruk det du har av nedfryst fiskeavskjær og lag egen Rouille.
I stedet for sprøstekte brødterninger kan du jo servere med sprøstekte auberginterninger eller annet lurt ;-)
Endivieblader gjør seg godt som flattbrød eller suppeskje hihi




Onsdag:
Med kjøttboller laget av restekjøtt blir dette en fin spareuke rett før festdagene i Mai ;-)
Bruk kjøtt fra kraft eller suppekoking og lag DISSE bollene.
Kan brukes i DENNE Kinesiske kålsuppen eller med annet grønt tilbehør.





Torsdag
Hjemmelagde eller kjøpte fiskeboller-kaker, gir tirsdagsmiddagen rask og barnevennlig.
HER finner du fiskeboller i rekesaus, dropp gjerne fløten eller bruk yoghurt..
Grønnsaker som er i sesong...






Fredag:
Som enkel kosemat på en fredag holder jeg en knapp på DENNE Meatzza'n laget med kyllingkjøtt og det du måtte ha av grønnsaker, ost er en selvfølge fordi som kan spise litt av det ;-)
Hvis du ønsker å ha kjøttet på toppen kan du bruke grønnsaker i bunnen...





Lørdag
Indisk lammegryte med lammerester fra påsken er perfekt denne lørdagen. Den respekterer fint Paleo helt til risen som tilbehør, men litt hvis du bløtlegger risen over natten med litt salt og eddik går det bra hos meg, mer om det snart på bloggen...
....eller lag en grønnsaksblanding med 
nøytral smak da sausen er krydret.







Søndag : Ukens familie middag er Laks,
Lakserilletter er egentlig ett smørbart pålegg men sååå godt at hvis du lager en kjempeporsjon kan du bruke det til middag også ;-)
Server varmt med grønne grønnsaker til som, asparges, brokkoli...
Resten has i glass og avkjøles, så har du fisk til lunsjen i flere dager.
Du kan bruke ghee/klarert smør istedet for smør og vill-laks istedet for oppdrett...



-ukeslutt og ny meny fra Godt og Sunt :-)

Til ukens prosjekt foreslår jeg å lage ghee/klarnet smør,
slik har du sunt fett å steke i hele uken,
og eventuelt som tilbehør for de som ikke skal ha melkeproteiner.
Fremgangsmåte HER


...og mens du er i gang,
 hvorfor ikke lage majones med ghee og granskuddsom du finner HER



Ukens Dessert

Etter å ha vært flink og fulgt Paleo - lavkarbo kosthold i mange uker,
fortjener vi en skikkelig god kake:

Fraisier au Chocolat

denne går greit ned hos meg uten at det ødelegger formen,
laget med mandelmelk, kokosolje (eller ghee) og honning ;-)
oppskrift HER
-så kan du teste den før du bestemmer deg for kake til 17. Mai ;-)

Hos oss blir det visuell Bursdagskake til Bestefar og Mormor som begge blir ett år eldre denne uken, samt at mormor har Vernisage på sin utstilling i Vienna, Gallery Steiner :-)
HER er bloggen til mormor Gallery Xpremental !


Meny for lunsj og middag med handleliste kan skrives ut HER


Ha en flott uke :-)
.

En enkel måte å følge bloggen på er å:
1) Har du google konto kan du bli følger på nettstedet mitt,
du melder deg på i feltet på høyre side:
Følgere-medlemmer
2) like oss på Facebook :
-alle nye innlegg blir satt opp der...
(men husk at du blir borte i newsfeeden hvis du ikke liker innleggene innimellom...)
I tilegg blir jeg veldig glad og inspirert av alle nye følgere, G+ og liker ;-)


.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

...til stor glede for bloggforfatteren :-)