18. jan. 2015

Ukemeny 4/2015, uke 3 i Paleoutfordring

Vi spiser sunt, enkelt og maten lager seg nesten selv ;-)

...med ukemeny og en handletur i uka så er det både enkelt og økonomisk ;-)


En god lunsj :-)

Det aller beste med ett Paleo kosthold - livsstil er at handlelista er kortere,
når du har sett en strek over alt som er laget av mel, sukker og tilsetningsstoffer...
...vel da sier det seg selv at alt blir enklere:

Kjøtt
Fisk
Egg
Grønnsaker
Frukt
nøtter
olivenolje
kokosolje
kokosmelk
te og kaffe

Trenger du flere gode unnskyldninger ?
...ta en titt HER

Ukemeny uke 3 i Paleoutfordringen (4/2015)


Til Lunsj foreslår jeg å fortsette med masse grønt, egg og fisk eller kjøtt.





1. Blodpølse, egg, melkesyreg. kål, persille, spirer, endive
2. margben, egg, purre, paprika, endive, persille, gurkemeie
3. endive, melkesyreg. kål, persille, tunfisk, kokt egg, løk, olivenolje
4. Endive, spekeskinke, spirer, melkesyregj, kål, purre, egg, gurkemeie,persille, selleri








Jeg drikker Vannkefir

 og kombucha ....






Til alle måltidene spiser jeg melkesyret mat,
dette gir masse verdifulle vitaminer og mineraler,
som f.eks. K2.

Kimchi er plassert som en av de 6 populære mattrendene i 2015 på Godt.no
Se HER hvordan du lager den.

Surkål er kjempegodt og enklest...







Begynn med å koke kraft så er du halvveis til flere middager,
frokoster og masse energi ;-)
Se HER hvordan du gjør det kjempeenkelt og uten masse dilldall...

Dessuten bør dere lese DETTE innlegget til Tradisjonskost
omigjen, kjempebra skrevet og alt du trenger å vite.







Mandag

Handledag...og fiskedag ;-)
Blekksprut er altfor lite brukt til middag i Norge,
til tross for at den er ganske så barnevennlig :-)
Se HER hva du kan gjøre med den ;-)
Grønne blader som tilbehør...




Tirsdag

Etter å ha kokt kraft forrige uke,
er det masse kjøttreseter, bl.a. Kylling - Kalkun
Purre er en av sesongens grønnsaker og fin å bruke i en 'pytt i panne'.
Jeg blandet også inn resten av min persille-sitron-olivenolje og litt hvitløk.

,


Onsdag

Fisk og alger med pesto og majones.
Har du ikke alger bruker du andre grønnsaker,
Fiskefileten stekes lett og algene gis ett oppkok,
hver raus med ghee for god smak



Torsdag

Suppe av hjemmelaget kraft,
kjøttrester og sesongens grønnsaker.
(kål, purre, gulrot)
Ha gjerne pesto eller majones på toppen :-)




Fredag

Reker og Sushi er topp Paleo-mat,
bortsett fra risen, du kan istedet bruke en løs eggerøre, grønnsaksmos etc.







Lørdag

På tide å sette gang en ny runde med kraft ?
-husk å drikke litt hver dag...

Hvorfor ikke kombinere Gryte og kraftkoking,
sett gryta på tidlig på dagen og om kvelden kan du fiske opp kjøttet.
...kok det videre i en del av kraften sammen med grønnsaker som f.eks. gulrot og løk.
Se HER, husk krydder og urter er Paleo og sunt.




Søndag


Fin søndagsmiddag kan du lage en fylt fugl,
fasan, kalkun, høne...
Bruk gjerne kraft til fyllet og/eller saus (med kokosmelk)

oppskrift HER






Ikke noe dessert eller bakeprosjekt denne uken heller ;-)


Majones må være hjemmelaget da kjøpt majones består av mye rart,
se HER hvordan.

Klarnet Smør er lov, 
klarnet smør er fint å steke i og du kan bruke det som du ellers buker smør,
det er dessuten billigere enn kokosolje.
Se HER hvordan du gjør det.


Ha en flott uke uten stress :-)

.

En enkel måte å følge bloggen på er å:

1) Har du google konto kan du bli følger på nettstedet mitt,
du melder deg på i feltet på høyre side:
Følgere-medlemmer

2) like oss på Facebook :
-alle nye innlegg blir satt opp der...
(men husk at du blir borte i newsfeeden hvis du ikke liker innleggene innimellom...)

I tilegg blir jeg veldig glad og inspirert 
av alle nye følgere, G+ og liker...

På forhånd takk og jeg liker og følger selvfølgelig tilbake ;-)


.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

...til stor glede for bloggforfatteren :-)