9. des. 2014

Sjokolade-reste-tips

Er det hos deg som hos meg er det alltid litt sjokolade til overs,
 når jeg lager sjokoladekonfekt eller sjokoladetrekk til f.eks. Sarah Bernard ;-)



Da er det veldig raskt og økonomisk 
(både tid, ressurser og oppvask)
 å lage sjokoladetrekte nøtter,
denne gangen ble det mandler .

Du trenger en smeltet sjokoladerest,
nøtter, sjokoladepulver og eventuelt litt krydder etter ønske.

Her ble det brukt chili 
(for det er bare sååå godt)
og kanel fordi det nærmer seg jul.

Mengde nøtter i forhold til sjokolade,
ha i litt og litt til det ikke er mer sjokolade,
det skal ikke mye sjokolade til per nøtt.

Rør godt og ha de på en tallerken med sjokoladepulver, blandet med krydder.
Fortsett å rulle/røre nøttene rundt til de er dekket med pulver,
tilsett mer hvis nødvendig, 
smak til og strø eventuelt på mer kanel og chili :-)

Disse holder sg godt en uke eller lenger i romtemperatur,
men er det julegave er det lurt å lage de rett før julaften,
å skrive en liten notat med spises straks ;-)



Hvis du bruker mørk sjokolade (85%) og 100% sjokoladepulver kan dette kalles sunt godteri,
og du verden så godt ;-)

HER finner du en julegaveversjon :-)




.

En enkel måte å følge bloggen på er å:

1) Har du google konto kan du bli følger på nettstedet mitt,
du melder deg på i feltet på høyre side:
Følgere-medlemmer

2) like oss på Facebook :
-alle nye innlegg blir satt opp der...
(men husk at du blir borte i newsfeeden hvis du ikke liker innleggene innimellom...)

I tilegg blir jeg veldig glad og inspirert 
av alle nye følgere, G+ og liker...

På forhånd takk og jeg liker og følger selvfølgelig tilbake ;-)


.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

...til stor glede for bloggforfatteren :-)