13. juni 2014

ukemeny uke 25 Paleo livsstil

Spis rent og naturlig :-)
dvs. å spise kun det du ser hva er!

 Naturlig mat er enkelt, sunt og godt ;-)


Fakta om Paleo og mine erfaringer, 
kan du lese mer om HER.




Hvis du ikke vil spise helt Paleo er det bare å legge til
melkeprodukter, pasta, ris og poteter etc.
 for en helt vanlig diett ;-)

De fleste  middager er under 30 minutter, eller 10...
-noen av disse er laget i CrockPot - Slow-coocker som står og putrer hele eller halve dagen :-)
...forøvrig vil en paleolivsstil være enkel matlagning siden den er inspirert steinalderens matlaging...
-i mangel av bål på kjøkkenet bruker vi stekeovn ;-)

Ukens meny:





Lørdag
Venner på besøk ?
Imponer med denne (kalkun) steken i flettet bacondrakt.
Du kan selvfølgelig bruke vilt, okse etc. t.o.m. en stor fiskefilet, hadde gjordt seg godt inni her, bare å forandre steketid i oppskriften som du finner HER. Velg tilbehør i sesong som tomat, paprika, squash, auberginer som kan stekes i ovnen samtidig med steken.





Søndag

Familiegrilldag !
...og HER finner du tomatsalaten du kan servere til ;-)





Mandag:

Lenge siden vi har hatt fiskeboller,
hjemmelagde eller kjøpte så blir den en god og enkel fiskemiddag.
Mine fiskeboller finner du HER

Servert med f.eks. aspargesbønner...





Tirsdag:

Kylling i sursøtsaus,
godt og raskt,
Spinat som tilbehør.
se HER





Onsdag:

Fisk stekt med pesto er kjempegodt,
fremgangsmåte finner du HER
Tomat, squash, aubergin, paprika og løk skjært i små biter og stekt i olivenolje blir en deilig ratatouille som tilbehør, litt salt, pepper og provencekrydder. Kan stekes raskt eller stå og putre lenge.





Torsdag:

Jeg bare elsker egg og med litt bacon blir en quiche fin enkel og lett middag, HER finner du en med squash som nå er i sesong.

Du kan lage den uten paideig eller lage en paideig med kokosmel etc.
Serveres med en stor og komposert salat, gjerne full av ville spiselige vekster ;-)






Fredag:

Fisketapas er fin kosemat for en ukeslutt.

Ideer HER





Frokost-tips

Frokost og Lunsj er selvfølgelig viktig å tenke på,
det er her det er lett å bomme.

Middagsrester er kjempebra til frokost,
bare og varme opp, tilsett ett egg hvis det ikke er nok ;-)





Lunsj-tips

Til Lunsj foreslår jeg  masse grønt, egg og fisk eller kjøtt.

Prøv DENNE spennende omeletten med sommerfornemmelser



.Har tidligere nevnt at jeg tar en tsk linolje for å spe på med omega 3,
men med mye kjøtt blir det ekstra viktig å få i seg omega 3!
Linolje er visstnok IKKE anbefalt som omega 3 kilde,
det aller beste er melkesyregjæret fiskeolje, nesten som tran!
Les HER hos tradisjonskost hva hun har og si om fettkilder,
som forøvrig bekrefter at ghee, kokosolje og olivenolje er bra :-)





Jeg drikker Vannkefir før og til måltidene,


 og kombucha i mellom måltidene.

Prøv gjerne en liten vri på kefir'n med DENNE
curcuma varianten.



Våren er her og det betyr at det er masse spiselige planter som stikker hodet opp :-)
-ikke glem  brenneslevassarve, løvetann, kløver...
Se HER for flere spiselige vekster...

Salat, stuing, supper...



Middagene er raske men de begynner alltid med en salat:
grønn enkel salat hvis det er mye til hovedrett og en mer komplett salat hvis det er lite :-)

Prøv gjerne DENNE Paleodressingen til :-)






Ukens Kake 

Her er morellene nesten ferdig, i Norge er de vel ikke helt modne, men de burde være på topp i butikken.
HER finner du oppskrift på en gliten og laktosefri kokoskake med moreller eller kirsebær.



Anbefaler ellers alle å lage en liten kjøkkenhage,
enten du er så heldig å ha hage, balkong eller bare ett vindu.
Alt er mulig ;-)

HER er min hage fra den 3 juni,
oppdatering kommer på bloggen i løpet av helgen.




Ha en flott uke :-)


.

En enkel måte å følge bloggen på er å:
1) Har du google konto kan du bli følger på nettstedet mitt,
du melder deg på i feltet på høyre side:
Følgere-medlemmer
2) like oss på Facebook :
-alle nye innlegg blir satt opp der...
(men husk at du blir borte i newsfeeden hvis du ikke liker innleggene innimellom...)
I tilegg blir jeg veldig
 glad og inspirert 
av alle nye følgere, G+ og liker...
På forhånd takk og jeg liker og følger selvfølgelig tilbake ;-)


.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

...til stor glede for bloggforfatteren :-)