18. feb. 2014

Ekte Bortsch - Rødbetsuppe

En ekte Bortsch Russisk rødbetsuppe lages av melkesyregjærede rødbeter,
siden jeg har begynt med melkesyregjæring fikk jeg veldig lyst til å lage:
En Ekte Bortsch.



Borsch kan lages på veldig mange måter,
det eneste som går igjen i alle oppskrifter er rødbeter ;-)

-hvis du er så uheldig at du ikke har melkesyret rødbeter,
bruk ett glass med syltede rødbeter,
men hver forsiktig med saften hvis den har sterk eddiksmak!

-eller se HER hvordan du enkelt kan lage det ;-)





Her er min versjon:

Rødbetsuppe - Bortsch

ca 4 liter

ca. 500 g suppekjøtt
1 ss ghee
2 middels løk
2 gulrøtter
1/4 rødkål
ca. 7 dl  melkesyregjærede rødbeter med saft
3 dl tomatsaus
1 ss sukker
ca 1,5 liter kraft, helst hjemmelaget

Skjær kjøttet i biter,
brun disse i ghee (eller olje) i suppekjelen.
imens skjærer du resten av grønnsakene i smått.
Når bitene er brunet har du i løk og bruner litt til.
Ha i resten av grønnsakene og dekk med kraft.
La stå å koke på svak varme,
gjærne ett par timer.
Ha i sukker.
Etterfyll med kraft hvis det koker inn.




Suppen kan serveres som den er eller moses :-)




Serveres med litt creme fraiche,
eller kokosmelk hvis du følger en Paleo livsstil ;-)




Smaker mye bedre enn den ser ut ;-) hihi

Varmet opp rester med mere kraft,
og må bare gjenta at det virkelig er Godt !!





Bon Appétit :-)

En enkel måte å følge bloggen på er å:
1) Har du google konto kan du bli følger på nettstedet mitt,
du melder deg på i feltet på høyre side:
Følgere-medlemmer
2) like oss på Facebook :
-alle nye innlegg blir satt opp der...
(men husk at du blir borte i newsfeeden hvis du ikke liker innleggene innimellom...)
I tilegg blir jeg veldig glad og inspirert av alle nye følgere, G+ og liker ;-)




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

...til stor glede for bloggforfatteren :-)