4. des. 2013

Potetgrateng med Viking melk

Tilbehør til festmiddag : 
mat som kan forberedes i god tid og passer seg selv ;-)

Enkel potetgrateng, 
hvor du slipper å lage saus først,
glutenfri ettersom valg av mel...


Potetgrateng


4-6 personer

8-10 mellomstore poteter
2 ss maismel (potetmel-hvetemel)
4 dl viking melk
1 løk
4 hvitløkfedd
salt, pepper og muskatt-nøtt etter smak
smør til formen
(eventuelt litt ost)

Sett ovnen på 200 grader varmluft (210 uten).
Vask og skrell potetene som du så skjærer i skiver.
Ha de i en bolle og ha melet over, rør godt.
Ha vikingmelk i en bolle.
Skjær løk og hvitløk i små biter og ha i.
Tilsett krydder etter smak, f.eks 1/2 ts av hver.
(mindre muskatt-nøtt hvis du rasper den selv, dvs 'fersk')
Bland godt.

Smør en ildfast form godt,
 hell i poteter med røre.

Sett i ovnen ca 45 min, 
du kan stikke i potetene for å sjekke om den er ferdig.

Hvis du har ost liggende er det kjempegodt strødd på toppen ;-)


Bon Appétit :-)


Hvis du ikke har viking melk, 
kan du også bruke vanlig fløte,
hvis du bruker melk ha i litt ekstra mel 
eller ett par egg.


En enkel måte å følge bloggen på er å like oss på Facebook :
www.facebook.com/GodtogSunt
 -alle nye innlegg blir satt opp der...

I tilegg blir jeg veldig glad for alle nye liker ;-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

...til stor glede for bloggforfatteren :-)