3. mai 2013

Glutenfri Panert Ørret og Asparges

Panering av fisk er en tilberedningsmåte som kan varieres i det uendelige,
 og ikke krever en nøyaktig oppskrift.



Det vanligste er å blande mel, salt og pepper.
Men utover det kan du bruke havregryn, frø, krydder, urter, sitronskall, brødsmuler....

Du har altså mange muligheter, en av disse er også å kutte ut hvetemelet med noe glutenfritt, f.eks. frø, men du kan også benytte deg av glutenfrie mel som kikertmel, rismel osv.


Videre er det vanlig å dyppe fiskebitene i egg og deretter i paneringen, vil du derimot ha en tykk panering er det lurt å dyppe de først i panering, deretter i egg for så å avslutte med en ny dypp i paneringen.

Vil du også unngå å bruke egg, kan du dyppe i melk, sitronsaft eller vann.

 
Glutenfri panering

rismel
sesamfrø
malt brennesle
gurkemeie
salt og pepper





 Dypp fiskefiletene, som du har skjært i ønsket størrelse i egg.


Deretter i paneringen, jeg lot de ligge litt i paneringen for å trekke til seg panering da rismel ikke blander seg så fort med fuktighet som vanlig hvetemel.


Asparges fikk ett lite oppkok og ble deretter varmet opp med litt smør i micro'n.
Les mer om de forskjellige typer asparges og tilberedning HER .


Laksen stekes på middels varme i smør eller olje på begge sider.
Når den er gylden og fin er den ferdig.




Serveres med hvitløk eller urtesmør/majones og f.eks. Asparges :-)

-jeg lagde hvitløksmør med en viltvoksende løkurt-plante,
hvis du finner ramsløk er det perfekt ;-)

Bon Appétit !


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

...til stor glede for bloggforfatteren :-)