22. mai 2013

Duer fylt med Eple og Brennesle

Duer er ett sjeldent jaktbytte, til tross for at de er overalt i alle små og store byer...

...det hender alikevel at det kommer noen inn på kjøkkenbenken...

Tradisjonelt skal duer fylles med druer (kansje pga navnet ;-), samme som med vaktler.


Nå er ikke det alltid mulig, som nå på våren og det er bare bladene som har sprunget ut ;-)

...derfor ble fyllet epler  :-)

Duer fylt med Eple, Brennesle og Ris


2 epler
2 dl kokt ris
2 dl forvellet brennesle
salt/pepper

-istedetfor brennesle kan du bruke spinat, eller det kan utelates.


 Eplene ble skåret i biter, risen kokt og brenneslen ble forvellet.
Alt blandes og krydres med litt salt og pepper,
 smak til men ikke spis opp alt før du har fyllt duene ;-)


Duene plukkes, renses og vaskes.


Den letteste måten å plukke en due (eller høne) er å dyppe dem i kokende vann.
Plukk av all fjær, dypp de på nytt hvis nødvendig (de skal ikke kokes ;-)
Klipp av vinger, hode og ben.
De åpnes nederst og all innmat trekkes ut.
Dunrester kan svis av med en gassbrenner.


Fuglene brunes i stekepanna før eller etter at de er fylt.


Fyllet has i 'magen', bruk deretter en tannpirker til å lukke åpningen med skinnet, hvis du bruker ett mer flytende fyll, må du være nøye og eventuelt sy igjen, men dette fyllet renner ikke ut.

Bruk en skje til å stappe inn fyllet.


Stek de videre i stekeovnen, jeg valgte å bruke stekepose eller 'papilotte'.
Legg fuglen på et ark, litt salt, provencekrydder og pepper og lukk igjen.




Stekes på 210 grader i 20 minutter.
Jeg valgte å steke asparges samtidig (de trenger kun 10 minutter).
Posene med duene er nå fulle av kraft, ha de i et fat og hell kraften over.


 Asparges ferdig stekt.



Et Voila ! 

Fylt Due med Asparges.


Bon Appétit !






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

...til stor glede for bloggforfatteren :-)