9. mars 2013

Påskekanin til middag

Egg, sjokolade, appelsiner, lam, gult osv hører påsken til.

Men det gjør da også Påskeharen :-)


Så en kaninmiddag (evnt. Hare/kylling) må til i påsken.

Det ble suppe på gresskar med kanin/Asparges topping.

Til oss 5 brukte jeg en bakpart på 700 g, forparten gikk jo til rillettes,
tines og kokes i lite vann(for å bruke kraften) i ca 1 1/2 time,
når kjøttet løsner lett fra beina tas den opp og alt kjøttet plukkes av.
Når man da har kraft ble det basen til suppen,

Tilsett:

 200 gram gresskar
 3 gulrøtter
1 løk
 500 gram asparges uten toppene 
2 poteter 

  Kok alt mørt.
 Knus for hånd eller med stavmikser.
 Salt og pepper.



Så ble kaninkjøttet stekt i litt andefett,
 krydret med timian, paprika, pepper og salt,
aspargestoppene kokt i micro'n i 2 min, før de fikk følge etter kaninen.

Hell over 2 dl (lett) fløte la koke litt inn.
Klar til å serveres ved siden av suppen eller oppå.





 Restemat :-)


Det ble ingen rester av kaninen men det ble masse suppe til overs,
 det er jo fint for da er halvemiddagen ferdiglagd til dagen etter,
nå har vi ikke lyst på suppe to dager på rad...

Med litt potetmospulver og persille ble det en flott rotmos ;-)


Rotmos ble servert med spareribs og da ble det selvfølgelig rester av spareribs,
og det be skjært opp i smått og brukt i salaten dagen etter ;-)


Bon Appétit !

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

...til stor glede for bloggforfatteren :-)