2. jan. 2013

Kalkunrester

Elsker å lage restemat, det er nesten som ready steady cook  :-)

Kalkun pytt-i-panne, kalkunkjøttrester, stekes/varmes i stekepanna sammen med potet/grønnsaksrester og resten av sausen.
Klippet persille gjør at det ser ut som en helt vanlig nøye planlagt middag.


Årets nye restemat ble Kalkunsuppe

 

Kok opp kraft / buljong ha i alle kalkun-, potet- og grønnsaksrester skjært i terninger. Her med bl.a. jordskokk, purre og kastanjer.
Ha i litt fløte og ett dryss med tyttebær... namnam...







...Kalkunomelett til lunsj laget av min eldste datter..

.... stek poteter som er skåret i terninger, ha i en hakket løk (og hvitløk), ha i kyllingrester og osterester (her er det brie) deretter knekkes eggene opi (for ikke å søle til en bolle som så må vaskes) rør rundt til alt er stekt og server med en gang sammen med litt tomat/agurk/salat og godt brød :-)


...deretter ble det kalkun i saus...
   skjær kalkunrester i biter og stek  i smør, ha over litt mel og rør godt rundt, ha over evnt. sauserester fra den opprinnelige middagen  og deretter helles vann over til det nesten dekker og så kan det stå og surre til det er tyknet for en litt eksklusiv utgave må man gjærne bruke litt fløte også...
serveres med hva som helst av grønnsaker eller ris... salat godt brød ;-)




Deretter ble det en Kalkungrateng...
  ...bland kalkunrester og grønnsaker (rester ?) med sauserester og ha alt i en gratengform ost over og i ovnen på 200 gr i 30 min.'
serveres med godt brød ;-)




til slutt var det bare Kalkun'stuffing' igjen:


1 kommentar:

  1. Ikke noe problem å bruke opp kalkunrestene her. Det var lett å forspise seg her.

    SvarSlett

...til stor glede for bloggforfatteren :-)