16. okt. 2012

Brødbakst og Epler i brøddrakt

Nå som høsten sniker seg på, passer det så godt å bake brød. 
Varmen og lukten sprer seg i kjøkkenet , herlig :)



Når jeg lager brød av 1 kg mel blir det mye deig og det passer å bake litt dessert samtidig.

Klikk på bildet for å komme til brødbaking...


Og her er brød-kalkulatoren til brødogkorn ...

Denne gangen ble det med epler, de er da i høysesong og epledagen nærmer seg,
 her i Frankrike er det snart eplefestival :)


Ta en porsjon brøddeig, og kjevle den flat, legg den i en brødform. Vask og skjær skiver av ett eple (eller flere, kommer ann på hvor stor du vil lage eplebrødet, jeg lagde et lite ett. Legg skivene i midten av deigen, ha på en ss honning og litt kanel. Brett deigen inn og over midten på alle kanter. 


 La heve mens ovnen varmer seg og stek 10 minutter på 



Bon Appètit !




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

...til stor glede for bloggforfatteren :-)