24. aug. 2012

Villsvinjakta er i gang

I Frankrike jakter de halve året, så nå har jakta begynt og ender ikke før islutten av januar... 
og noen ganger ut  februar :-)


Litt slitsomt når vi vil ta en rolig ridetur, men man tilpasser seg. 
Fordelen er alt kjøttet ;-) 
For det meste villsvin, men det blir ofte litt rådyr og hare også,  og diverse fugler.

Tiden er derfor inne for å tømme fryseren... ja det er jo umulig men må ihvertfall ha litt plass...

Derfor ble det ett lite villsvinlår en helt vanlig dag, 
synes det lukter så godt når man griller (god gammeldags kullgrill!!! )
 så siden det var ett lite lår på  str med en lammebog ble det middagens prosjekt.



Skjær noen snitt i kjøttet for at det stekes raskere, 
gni inn sennep, olivenolje, sitronsaft, pepper, salt, hvitløkbåter stikkes inn i snittene og timian. 
La stå til grillen er klar (over natten eller bare noen timer, 
siste timen på kjøkkenbenken for att kjøttet skal temperere seg. 

Så er det bare å grille.

Husk å snu kjøttet veldig ofte og det beste er og passe på hele tiden,
 jeg var som alltid nødt til å fly frem og tilbake og fikk noen svarte brente flekker, 
heldgvis så er jeg veldig glad i brent grillet mat, er liksom grilling det :-) 

...ja jeg hvet at det er veldig godt perfekt også, det har bare noe med grillsjarmen/lukten å gjøre ;-)


Hel grillet hvitløk og løk er kjempegodt til, ellers er for meg en god potetsalat det aller beste.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

...til stor glede for bloggforfatteren :-)